Capital Kitchen
  • Menu
  • Groepen
  • Capital Kitchen
  • Contact
  • Naar Capital C
  • en /
  • nl /
  • en /
  • nl /

Menu

(v) - vegan

(vg) - vegetarian

Lunch

Capital EGG (v)

Gepocheerde eieren, gerookte wortel, gepofte wilde rijst, hollandaise saus, zuurdesembrood van stadsbakkerij As.

10.5

Holtkamp kroketten (rund of groente)

Volkorenbrood van Hartog, gefermenteerd groenten, mosterd.

12.5

Gerookte makreel

Zuurdesembrood van stadsbakkerij As, komkommer, dille, yoghurt.

12

The non expected kaas (v)

Zuurdesembrood van stadsbakkerij As, zoutzure rode ui, zwarte peper.

11.5

Geroosterde aubergine (v)

Zuurdesembrood van stadsbakkerij As, zoetzure venkel, bietjes.

10.5

Croque ossenworst

Zuurdesembrood van stadsbakkerij As, boeren belegen kaas, ketchup van The Ketchup Project.

11

Balgehakt van Ouderkerks Blond

Gebakken uien, huisgemaakte piccalilly.

12.5

Flatbread roti

Kip, kousenband, ei, zoet zure komkommer.

10

SALADES

Kropsla Julius C (v)

Oudhollandse schapenkaas, crumble van zuurdesembrood, gepocheerd ei, gerookte haring.

12.5

Met citroenkip

2.5

Salade biet (vg)

Gele bieten-compote, asperges, rucola, pecannoten.

10.5

SOEP

Veloute venkel (v)

Zwarte linzen, zeekraal, vadouvan-olie.

7.5

CHEF'S MENU

Een voorgerecht, hoofdgerecht en eventueel dessert, maar voor de rest één grote verrassing.

Twee gangen

32.5

Drie gangen

39.5

Diner - Voorgerechten

Rillette van het Gaasterland varken

Witlof, Montbeliarde kaas.

10.5

Bloemkool geroosterd (v)

Bloemkoolcrème, miso, uien compote.

9.5

Wortel bereidingen (v)

Kruidige schuim, sorbet, zoetzure peen.

9.5

À la minute gemarineerde zeebaars

Duindoornbes, zoetzure citroen, radijs, venkel.

12.5

Diner - Tussengerechten

Gebraiseerde kalfwang

Sjalotten bouillon, paddenstoeltjes.

12.5

Gerookte wilde heilbot

Jus van Hollandse garnalen, citroen, venkel.

13.5

Dun gesneden gele biet (v)

Chermoula, bieten jus.

9.5

Diner - Hoofdgerechten

Krokant gebakken sukade

Wortelcrème, gebakken paddenstoelen, jus van sjalotten.

16

Goudbruine polderhoen

Biet, bleekselderij, pommes Anna, bospeentje, gevogelte jus met gerookte boter.

17

Deze kip heeft een mooi leven gehad, met ruimte om zich heen en biologisch voer. Daarom mag deze polderhoen een 3 sterren Beter Leven keurmerk krijgen.

Gebakken kalfslende

Oudwijker kaascrème, shiitake, bosui.

19.5

Gebrande tongschar

Topinamboercrème, hazelnoten, mini peentjes, beurre noisette.

19.5

Gebakken kabeljauw

Aardappel Hollandaise saus, bieslook, venkel.

18

Geroosterde pompoen (vg)

Blauwe kaas, pecan noten, appel.

14

Paarse spitskool (v)

Shiitake, saus van groene kool, cepes poeder, vadouvan.

14

Van de Josper (de enige echte houtskoolgrill)

Hele zeebaars

24.5

Wist je dat al ons rundvlees van één en dezelfde koe afkomstig is? Wij serveren al het rundvlees van het regio rund uit het watergebied Ilperveld.

Ribeye 250 gr.

35

Entrecote 250 gr.

29

Wisselend deel van het regiorund

(De bediening kan het u vertellen)

27

Keuze uit een béarnaise, rode wijn- of pepersaus

BIJGERECHTEN

Frites uit Zuyd

Met mayonaise.

5,5

Patatje rendang (small / medium)

Frites uit Zuyd met een Indische twist.

6.5 / 8.5

Geroosterde groenten

5,5

Penne pasta

Pompoen, boter, salie.

6.5

Salade

Kropsla salade, karnemelk vinaigrette.

5

Afsluiters

Crèmige witte chocolade

Appel, kaneel, gezouten karamel, hazelnoten crumble.

9.5

Broodpudding

Chocolade soep, donkere crème, sorbet van karnemelk.

9.5

'Advokaatje'

Rabarber, brûlée, crumble.

9.5

Hollandse kazen van de Oudwijker boerderij

Pruimen compote, zuurdesem brood.

13

Borrelplanken

Kazen uit Lopikerkapel

Een kaasselectie uit Het Groene Hart, geserveerd met huisgemaakte pruimencompote en rustiek brood van Stadsbakkerij As

12.5

Charcuterie uit Amsterdam en Limburg

Een verfijnde selectie van gedroogde worst, ossenworst, gedroogde ham en zoetzure groenten

10.5

Vegetarische snacks bij je drankje

Hartige bietensoep, rauwkost, zalige dipsauzen, gemarineerde en ingemaakte groenten.

9.5

Borrelhapjes

Holtkamp bitterballen

De beste ‘bitterballen’ van de wereld, rund of vega, goede mosterd en huisgemaakte augurk (6 stuks)

6.5

Holtkamp mini garnalenkroketjes

Deze schattige kleine kroketjes worden geserveerd met citroen en gefrituurde peterselie (4 stuks)

12.5

Non expected kaas (v)

De mooiste kaas van een Hollandse boerderij, geserveerd met zuurdesembrood van stadsbakkerij As

9.5

Pasta carbonara (v)

Met gerookte shiitake en Petit Doruvael.

5.5

Frietje rendang (klein)

4.75

Frietje rendang (medium)

7

Gerookte ossenworst

7

Gotjé notenmix

4

Cocktails

Capital Heaven

Whiskey, raspberry, strawberry, passion fruit, lime and vanilla

14

Caribbean Sand

Dark rum, apricot brandy, triple sec, lime, almond and peach

14

Antarctica

Vodka, lychee, blue curacao, peach, passion fruit and lime

14

Sumori

Satao gin, cranberry juice, lemon, sugar and basil

14

Mexican Smoke

Mezcal, mango, triple sec, lime and cinnamon

14

Limonetta

Limoncello, melon, lime and prosecco

14

Peach and Passion Sour

Whiskey, Licor 43, peach, passion fruit, vanilla and lime

14

Onze bartenders kunnen bijna alle klassieke cocktails bereiden. Weet je niet wat je moet kiezen? Laat je dan verrassen!

Mocktails

Passion Refreshing

Passion fruit, peach, lime juice, vanilla, orange juice

7.5

Speechless

Apple, peach, lime

7.5

Healthy Queen Jar

Lime, mango, honey water, cucumber, ginger beer

7.5

Bier / TAP / IPA

TAP

Hertog Jan, pils

3.8

Leffe Blond, blond bier

5

Tripel karmeliet, trippel

5

Wisselend seizoensbiertje

5

IPA / ALE

Bird Brewery - Fuut Fieuw, Session IPA (4.6%)

5.5

Bird Brewery - Nognietnaar Huismus brown ale (6.4%)

5.5

Bruut - Wazig, New-England Style IPA (5.0%)

5.5

Brouwerij 't IJ - India Pale Ale (6.5%)

5.5

Brothers in Law - Australian Pale Ale (5.8%)

6

SAISON / WIT / WEIZEN

SAISON

Bruut - Saison (5.5%)

5.5

Oedipus - Manneliefde saison (6.0%)

5.5

WIT

Bird Brewery - Zwaanzinnig (4.5%)

5.5

Brouwerij 't IJ - IJwit (6.5%)

5.5

WEIZEN

Brothers in Law - Hopfenweisse (6.0%)

5.5

Gebrouwen door Vrouwen - Gin Weizen (6.0%)

6

BLOND / ZUUR / TRIPPEL

BLOND

Brothers in Law - Blond (5.9%)

5.5

Gebrouwen door Vrouwen - Bloesem Blond (6.2%)

6

Bruut - Calamity Jane (6.0%)

5

ZUUR

Flying Dutchman - Rose Hipped Hibiscus Dipped Flower Power Funky Sour (4.5%)

5.5

Oedipus - Polyamorie (5.0%)

5.5

TRIPPEL

Bruut - Gajes (8.0%)

5.5

Tripel Karmeliet (8.4%)

6.5

PORTER BARLEY / ALCOHOLVRIJ

PORTER BARLEY

Two Chefs Brewing - Howling Wolf, Imperial Porter (8.0%)

6

Hoop Bier - Spaansch Benauwd, Barley wine (10.0%)

6

ALCOHOLVRIJ

Hoop Bier - Hula Hula IPA (0.3%)

4.5

Lowlander - Wit (0.0%)

4.5

Hertog Jan 0.0% pils

3.8

Leffe 0.0% Blond

4.5

Wijn: Per glas

Bubbels: Crémant Pinot Noir Rosé N/V

Cep d'Or, Luxemburg

8

Wit: Picpoul de Pinet 2021

Vignoble Muret, Pays d’Oc, Frankrijk

6

Wit: Pinot Gris 2021

Thorn, Limburg, Nederland

7

Wit: ‘Sous le Bouchon Corbières Nature Blanc’ 2021

Le Champ des Murailles, Languedoc, Frankrijk

7

Wit: Grüner Veltliner ‘Langenlois’

Schloss Gobelsburg, Kamptal, Oostenrijk

9

Wit: Grand Premier Cru Chardonnay ‘Signature’ 2020

Cep d’Or, Luxemburg

9

Wit: Chardonnay/Weissburgunder ‘Triple G’ 2020

Von der Mark, Baden, Duitsland

9

Rosé: Spätburgunder Rosé 2021

Weingut J. Neus, Rheinhessen, Duitsland

6

Oranje: ‘Oranje Boven’ 2021

Wijngaard Wolf, Noord-Brabant, Nederland

8.5

Rood: Côtes du Rhône ‘Bout d’Zan’ 2021

Mas de Libian, Rhône Sud, Frankrijk

7

Rood: Rondo ‘Fantastique Beaujoloos’ 2021

Wijngaard Saalhof, Noord-Holland, Nederland

8

Rood: St. Laurent ‘Exklusiv’ 2019

Weingut Johann Gisperg, Thermenregion, Oostenrijk

8

Rood: ‘Brut de Barrique’ 2021

Domaine de l'Arjolle, Languedoc, Frankrijk

8

Rood: ‘Pinot Noir Barrique’ 2020

Domaine Henri Rupert, Luxemburg

9

Rood: Fleurie ‘Terres Dorées’ 2021

Jean-Paul Brun, Burgundy, Frankrijk

10

Dessert: Vintage Port 2004

Quinta do Crasto, Douro, Portugal

6

Dessert: Riesling Spätlese 'Edener Treppchen' 2020

Weingut Dr. Hermann, Mosel, Duitsland

8

Dessert: Grand Premier Cru Gewurztraminer ‘Göllebour’ 2020

Berna, Luxemburg

9

Bubbels

Pet-Nat ‘Guerro Cavaliera’ Lambrusco

Emilia-Romagna, Italië

36

Crémant Pinot Noir Rosé

Cep d’Or, Luxemburg

40

Sekt ‘Cuvée Katharina’ Brut 2015

Sekthaus Raumland, Rheinhessen, Duitsland

45

Blanc de Blancs Brut ‘Cuvée Alliance’

Landgoed Heenwere, België x Nederland

60

Sekt 'Grande Cuvée Exquisit' Zero Dosage 2016

Griesel & Compagnie, Hessische Bergstraße, Duitsland

56

Champagne ‘Brut Tradition’

Marcoult, Avize, Champagne, Frankrijk

70

Wit

Picpoul de Pinet 2021

Vignoble Muret, Pays d’Oc, Frankrijk

28

Veyn 2020

Hof van Twente, Overijssel, Nederland

30

Grauburgunder ‘Kaiserstuhl’ 2020

Weingut Holger Koch, Baden, Duitsland

32

Pinot Gris 2021

Thorn, Limburg, Nederland

33

Grüner Veltliner Federspiel ‘Ried Steiger’ 2021

Weingut Joseph Fisher, Wachau, Oostenrijk

33

Furmint infiltriert 2014

Weingut Michael Wenzel, Burgenland, Oostenrijk

34

Scheurebe 2020

Weingut Paul Weltner, Franconia, Duitsland

34

‘Sous le Bouchon Corbières Nature Blanc’ 2021

Le Champ des Murailles, Languedoc, Frankrijk

35

Müller Thurgau 2020

Apostelhoeve, Limburg, Nederland

38

Ayler Riesling No. 6 'Senior' 2019

Weingut Peter, Lauer, Saar, Mosel, Duitsland

40

‘Langenlois’ Grüner Veltliner

Schloss Gobelsburg, Kamptal, Oostenrijk

44

Chardonnay/Weissburgunder ‘Triple G’ 2020

Von der Mark, Baden, Duitsland

44

‘Wilde witte’ 2021

Wijngaard Dassemus, Noord-Brabant, Nederland

45

Signature’ Grand Premier Cru Chardonnay 2020

Cep d’Or, Luxemburg

45

'Le Gneiss' 2019

Domaine Benastra, Côtes Catalanes, Frankrijk

46

Pouilly Fumé 2021

Domaine de Riaux, Loire, Frankrijk

48

‘Le G de Château Guiraud’ 2017

Château Giraud, Bordeaux, Frankrijk

48

Riesling ‘Ried Steingraben Réserve’ 2020

Weingut Josef & Philipp Bründlmayer, Kremstal, Oostenrijk

48

‘Kvevri’ Pinot Blanc 2015

KOX, Luxemburg

52

Pouilly-Fuissé ‘Vieilles Vigne’ 2018

Domaine Corsin, Mâconnais, Burgundy, Frankrijk

62

Kleurrijk

Spätburgunder Rosé 2021

Weingut Kranz, Pfalz, Duitsland

30

Pinot Noir Rosé 2020

Wijngaardberg, Limburg, Nederland

40

‘Oranje Boven’ 2021

Wijngaard Wolf, Noord-Brabant, Nederland

42

Gelber Muskateller Orange 2021

Hannes Sabathi, Steiermark, Oostenrijk

50

Rood

Zweigelt 2020

Weingut Markus Iro, Neusiedlersee, Oostenrijk

28

Côtes du Rhône 'Bout d'Zan' 2021

Mas de Libian, Rhône Sud, Frankrijk

35

Merlot ‘Ried Gabarinza’ 2021

Weingut Iro, Neusiedlersee, Oostenrijk

36

St. Laurent ‘Exklusiv’ 2018

Weingut Johann Gisperg, Thermenregio, Oostenrijk

37

Spatburgunder 'Tschuppen' 2019

Weingut Ziereisen, Baden, Duitsland

37

‘Brut de Barrique’ 2021

Domaine de l’Arjolle, Côtes de Thongue, Languedoc, Frankrijk

40

Malbec ‘Ocrement-dit’ 2019

Valérie Courrèges, Cahors, Frankrijk

40

Rondo ‘Fantastique Beaujoloos’ 2021

Wijngaard Saalhof, Noord-Holland, Nederland

40

Chinon van Frédéric Sigonneau ‘Les Cinq Elements’ 2019

Domaine de l'R, Chinon, Loire, Frankrijk

42

Pinot Noir ‘Barrique’ 2020

Domaine Henri Ruppert, Luxemburg

45

Nieuw Tivoli Rood ‘Barrique’ 2017

't Heekenbroek, Gelderland, Nederland

45

Frühburgunder 2019

Thorn, Limburg, Nederland

45

Pinot Noir ‘Sang de Stokhem’ 2012

Chateau Gilbert, Limburg, Nederland

47

‘Ingelheimer’ Frühburgunder 2018/2019

Weingut J. Neus, Rheinhessen, Duitsland

48

Fleurie ‘Terres Dorées’ 2021

Jean-Paul Brun, Burgundy, Frankrijk

50

Pinot Noir ‘777 Barrique’ 2019

Thorn, Limburg, Nederland

60

Dessert

Linge Wit 'Edelzoet' 2020

Betuws Wijndomein, Gelderland, Nederland

30

Riesling Spätlese ‘Erdener Treppchen’ 2020

Weingut Dr. Hermann, Mosel, Duitsland

45

Grand Premier Cru Gewurztraminer ‘Göllebour’ 2020

Berna, Luxemburg

46

Vintage Port 2004

Quinta do Crasto, Douro, Portugal

80

Abonneer je op de nieuwsbrief
U bent al geverifieerd.
Moment geduld...
OVER Capital Kitchen

 

  • ONZE MISSIE
  • OVER ONS
  • VACATURES
  • Contact

WIJ ZIJN EEN cashless restaurant

Contact

Weesperplein 4A

[email protected]

+31 20 247 7040

© 2023 Capital Kitchen All rights reserved

 | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACYBELEID