slide

LOKALE VERHALEN

CAPITAL C IS VOOR DE CREATIEVELINGEN, EN VOOR DE BUREN

WIJ BRENGEN CREATIEF AMSTERDAM SAMEN

Vijf jaar geleden kocht Willem Sijthoff, samen met zijn partner Team Zadelhoff, de voormalige Diamantbeurs en besloot het gebouw om te toveren tot het epicentrum van creativiteit: Capital C. Waarom? 'Nou', zegt Willem, 'Amsterdam heeft zo'n 100 duizend mensen die in de creatieve sector werken, die allemaal vanuit hun eigen kleine hokje werken en elkaar veel te weinig ontmoeten voor inspiratie.' Eigenlijk is Capital C de plaats die alle verschillende creatieve types samenbrengt. En volgens Willem is de inspiratie die dat oplevert, ook heel belangrijk voor ondernemers en zakenmensen. 'Je kunt ondernemerschap naar een hoger niveau tillen als je onverwachte dingen meemaakt.'

 

Ook belangrijk: Willem stelt het gebouw open voor de buurt. Het gebouw was altijd erg gesloten en ik ben erg enthousiast om het open te stellen voor het publiek. Wij zijn een huis en een thuis voor iedereen. Vooral voor de mensen die zich interesseren voor kunst en design.'

Ga naar Capital C
Capital Kitchen Local Stories Drinks
MARTINA HALSEMA: INWONER VAN CAPITAL C HOUDT VAN SIMPEL

ONTMOET ONZE LOCALS

Je zult begrijpen dat wij, als keuken, graag andere keukens ontdekken. Martina Halsema van Capital C, die werkt als program partnership manager voor Amsterdam Art, verwelkomde ons in haar zeer opgeruimde en keurig georganiseerde keuken. En ze gaf meteen toe: 'Ik vind het moeilijk om geassisteerd te worden in de keuken, ik doe liever alles zelf'.

Dus, als je het geluk hebt uitgenodigd te worden voor het avondeten, leun dan achterover, ontspan je en loop haar vooral niet voor de voeten met je goede bedoelingen. En accepteer dat het een lange avond wordt: 'Ik kook langzaam. Koken is voor mij een vorm van ontspanning. En samen eten gaat voor mij om aandacht hebben voor elkaar.'

Misschien bereidt ze haar 'simpele maar heerlijke salade' voor jou. Wat is dat, Martina? 'Het is groene salade, gegrilde groentes, goede feta en de beste olijfolie. Opgediend met wat heerlijk ambachtelijk brood. Supergezond, superlekker en dus altijd goed.'

Ga naar Capital C
Capital Kitchen Local Stories Martina Cooking
MICHIEL BORSTLAP IS DE JAZZ STER ACHTER ONZE PLAYLIST

IK HEB EEN HEKEL AAN MUZAK

Voor sommige jazz sterren is jazz genoeg om hun leven aan toe te wijden. Niet voor Nederlandse jazzpianist Michiel Borstlap. Een van de vele dingen die hij deed, is het oprichten van Gallery Play Media, een muziekcurator voor bedrijven. Hij richtte het op uit irritatie: 'Het is geen toeval dat als we het over achtergrondmuziek hebben, we het vaak "muzak" noemen. Waarom moeten we de hele tijd naar rotmuziek luisteren?'

Bij het samenstellen van een playlist moet je volgens Michiel met ontzettend veel factoren rekening houden. 'Het zijn de kleine dingen die je goed moeten laten voelen.' Dat is juist waarom we met hem werken. We willen dat je je goed voelt bij Capital Kitchen.

Ga naar de homepagina
Capital Kitchen Local Stories Michiel Borstlap